VÅRA MÄRKEN

Ett danskt familjeföretag som startade 1989 och vänder sig till den moderna kvinnan 25+

De är snabba med nya modetrender då tillverkningen ligger nära leveransdatum till butik.

Basplaggen är oekotex certifierade.

Med känsla för kvalité, passform och detaljer har Baldino designat kläder sedan 1980.

Baldinokvinnan har ingen ålder men har en elegant sofistikerad stil, där ”less is more” och hon föredrar naturmaterial.

Kollektionen består främst av klänningar men även byxor, kjolar och stickade tröjor.

Kvalitet är nyckelordet för framgången hos ERFO mode. Detta gäller såväl design som förstklassig passform, högkvalitativa tyger, utmärkt utförande och kompromisslös produktkontroll.

I den varierade kollektionen hittar man ett mångsidigt kombinationskoncept med blusar, blusjackor, skjortor och toppar.Stickat är själ och hjärta för detta irländska märke. De kalla vindarna från atlanten har aldrig varit nådiga när de sveper in över den lilla obebodda ön Ireland´s Eye.

Därifrån kommer inspirationen till kollektionerna. Traditionell irländskt stickhantverk kombineras här med tidlös design och skapar plagg som ständigt är aktuella.

Grundades 1923 i Tyskland och är idag ett av landets ledande klädmärken. Design, kvalitetskontroll och lager finns i tyska Bad Marienberg. Där ligger även huvudkontoret med över 300 anställda. Barbara Lebek står för modernitet, femininet och bejakande av livskvalitet och individualitet. Här finner du allt från sportiga till eleganta plagg, vad du än väljer så får du perfekt passform och stor komfort.

Kollektionen skapas av Lotte Honoré i Danmark. Företaget är litet och alla anställda är mycket involverade.

Tygerna vävs främst i Italien och det är också där printen bli till. Produktionen färdigställs av mindre producenter i Estland och Bulgarien.

På våren mest klänningar, på hösten härliga ytterplagg.

Ralston är ett svenskt märke som gör tidlösa och personliga kollektioner i generösa modeller i mängder av olika färger och material. Lin och viscose är material som ständigt återkommer. Produktionen är europeisk.

Året var 1899 och skräddaren August Stenström hade rykte om sig att göra de bästa skjortorna (alla ville ha dem). En fabrik byggdes i Helsingborg och blev då Skandinaviens största. Även om produktionen moderniserats kan dock allt inte automatiseras. En blus/skjorta genomgår över 60 arbetsmoment. Stenströms står för kvalitet och kan även titulera sig kunglig hovleverantör.

Efter flera år i modebranschen tycker vi att vi har hittat den perfekta mixen av vardagsplagg, festkläder, ytterplagg och accessoarer.

Vi har ett handplockat sortiment både från större modemärken till mindre.

Vi erbjuder allt från de senaste trenderna, till ett rikt bassortiment.

Ett tyskt familjeföretag som startade 1975. Idag är märket en av de ledande specialisterna  på byxor och karaktäriseras av den perfekta passformen till bra priser. Idag finns märket i över 30 länder. 

Startade som ett litet familjeföretag i Brande, Danmark 1935. Företaget har sedan dess vuxit och ingår idag i BTX group som även innehåller andra märken. Hos oss har vi tre linjer från Brandtex: Copenhagen, Coastline och Classic, här hittar man alla typer av plagg, för jobbet och fritiden med bra priser.

Märket bakom de flesta av våra ytterplagg, de designas i Danmark och tillverkas av några av världens främsta ytterplaggsproducenter. Kvaliteten och passformen är alltid den bästa, plaggen är ofta klassiker som håller över flera säsonger.

Ett företag från Gotland som funnits sedan 1983. Kerstin Bendelin står bakom som ägare och designansvarig. Kollektionen består av linnekläder och rymliga modeller i färgglad bomullstrikå med mönster och ränder. Man använder ekologiskt bomull och är GOTS-certifierad. 

Merparten av tygerna tillverkas i Sverige och all randig trikå stickas utanför Borås.

Den danska designern Charlotte Mansted gör en mycket personlig stickad kollektion. Hon har stor erfarenhet efter flera år på märken som Bruuns Bazar, HM, Max Mara och Benetton. Hennes målsättning är att skapa kvinnors favorittröja som håller länge i både stil och kvalitet. Färgerna och deras sammansättning är speciella, och har en egen look med genomarbetade detaljer. 

Materialen kommer från naturen, ull, lin , bomull och på hösten den supermjuka jakullen.

Ett danskt företag som funnits i ca 85 år. Man startade med att producera stickade plagg på fabriken i Herning.

Hos Rapid Mode har vi vald att fokusera på deras ”best basic” kollektion som består av toppar och tröjor i bas-och mode färger. 

Handgjorda smycken i svart gummi,designat av Helena Carlson. Finns i många olika modeller och storlekar. 

Adderar attityd till outfit. 

Ett relativt nystartat företag (2016) från Borås grundat av två entusiastiska män som jobbat länge i branschen. Målet var att göra toppar och klänningar i trikå som ska ha ett långt liv, vara bra för miljön och kunden. Tygerna kommer från Frankrike, Italien och Bulgarien. Sömnaden sker sedan i polen hos ett familjeföretag.

Gör tidlösa cardigans, tröjor och toppar i 100% cashmere i finaste garn från Nepal som dessutom är oekotex certifierade.

Deras ponchos i härliga färger med dekorativa pärlemoknappar i sidan är en favorit hos våra kunder.

Hedvig Andér är mest känd för gör om mig-program i tv, men har även varit chef för dramatens kostymatelje.

Tillsammans med Maria Ahrnström som är tillskärare och mönsterkonstruktör startades företaget Hedvig Stockholm 2012.

Kollektionen består mestadels av toppar, kjolar och klänningar men även en del ytterplagg. Tillverkningen sker i Europa och kollektionen är delvis oeoktexcertifierad.

Ett kanadensiskt företag grundat 1957. De finns representerade över hela världen och har därför en internationell touch.

Här finns många festplagg i hög kvalitet. Mycket elegant och tidlöst.

Danskt märke som gör kläder i en mer avslappnad stil. Startade 1992 och  finns nu i ca 25 länder. Kläderna producerades främst i Indien och man gör egna mönster som bara hittas hos Masai. Överdelarna finns i flera modeller, från oversize till mer kroppsnära modeller. Masai stöttar SOS barnbyar och Röda Korset.

Ett tyskt märke med fokus på överdelar i stickat och jersey. Härliga, mjuka och allergivänliga kvaliteter i modal, bomull och viskos. RABE som funnits sedan 1920-talet har sedan flera år tillbaka toppat listorna över hur väl märken säljs ut ur butikerna. 

RABE vänder sig till den modemedvetna kvinnan, som sätter värde på kvalitet och sömnad.

Kommer från Frankrike där fabriken ligger i byn med samma namn nära det toppiga berget Saint Michel i Normandie.

Man upptäckte att fåren som betade där hade en perfekt ull till de tröjor den franska flottan eftersökte.

Detta var i mitten av 1800-talet och än idag är de randiga tröjorna med sin höga kvalitet en klassiker som för den franska maritima traditionen vidare.

Många kända personer har burit de randiga tröjorna såsom Picasso, Brigitte Bardot, Karl Lagerfelt med flera.